http://golcukluler.blogspot.com/
Kasım 2010-GÖLCÜK KÖYÜ

19 Kasım 2010 Cuma

KURBAN BAYRAMI

Evet. yaşandı bitti saygısızca derler ya, öyle degildir benim köyümde bayram. yaşandı geçti ama saygıyla ve sevgiyle gecti gölcük köyünde bayram. Herkez her zaman ki gibi arife günü yine mezarlık ziyaretini yaptılar. dualar okundu cocuklar sevindirildi. ALLAH kabul etsin, dualarımızı kabul etsin.bayram sabahı namazlar kılındı ve kurbanlar kesildi etler yenildi eller öpüldü teyzeler. dayılar, amcalar, halalar gezildi yaşlıların hali hatırı soruldu, herseye ragmen gölcükde bir başkadır bayramın tadı. yaşanır ve anılara hatıralara bırakır her sene kendısini bayramlar.ah şu bayramlarda olmasa biz nasıl görecegiz o kadar eşi dostu hısımı akrabayı:)

5 Kasım 2010 Cuma

BUNLARA LÜTFEN ALKIŞLIYORUZ

- Kaza mahalinde elinde cep telefonuyla koşturup "112′nin numarasi neydiiiii?" diye bagıran sarışına

- Birbirlerine ana avrat küfür eden iki kişinin arasına girip ikisine de birer tokat atan ve "Analar kutsaldır, analara küfür etmeyin, o.çocuklari!!" diyen Karadenizli ağır abiye,..

...- Annesine kızıp, buharlı ütünün içine işemeyi akıl eden! Annesini buram buram çiş kokularıyla iş yerine yollayan! Annesi; ancak arkadaşları ”acayip kokuyorsun” dediğinde işi çözen anneye ve çocuğuna,

- Banyonun lambası yanmayınca elektrikler kesik zannedip yarım saat gelmesini bekleyen. Beklerken de canı sıkılmasın diye televizyon seyreden kişiye,

- Ailecek televizyon izlerken üst komşu küçük oğlunu göndermiş. Çocuk, anneme ”X teyze, annem dedi ki, bari haberleri açsınlar da, biz de dinleyelim”. Biz de kırmadık, açtık. Ailecek çok iyi niyetli olduğumuzdan, televizyonları bozuk sandık. Yüksek sesten dolayı bize laf soktuklarını anlamamız çocuğun ikinci gelişinden sonra oldu. Bu olayı yaşayan aileye

- Lisedeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz AIDS’in açılımını yapıyor: (A)llaha (İ)syan eden (D)eyyusların (S)onu… diyen hocaya, birer alkış istiyorum:))

- Ayrıca aşağıdakiler de birer tebrik hakediyor:
Acı Kaybımız:
3 ay önce ailemize katılan, "Necmi" ismini verdigimiz kaplumbağamız dün vefat etmiş. Aile arasında sade bir törenle evin arka bahçesine gömdük. Hayvancağız durduk yerde can verdiği için gidip, Necmi’yi aldığımız dükkanın sahibine sebebinin ne olabileceğini sorduğumuzda ”Abi onlar kış uykusuna yatar” cevabını almış bulunmaktayız. Hepimizin başı sağolsun. Bu vicdan azabıyla ben de çok yaşamam herhalde.

- Annemin Maceraları:Shrek’in fragmanlarını gösteren bir televizyon kanalında, el ele tutuşmuş Shrek ve Fiona’yi gören annem, ‘Bunlar Süleyman ve Nazmiye Demirel çifti mi?’ diye sordu! Seçememiş gözleri o mesafeden

- Alfabe:Ben de bu yıl okula başlayan torunum için kuvvetli bir moral alkışı istiyorum. Daha ikinci gün: ‘örrrtmenim, taa evden buraya tel çizmeye mi geldik, hep yumarlak mı yapcaz, harf felan öretmicen mi?’ deme cesaretini gösterdiği için

- Annem:"Bu taraf bitti" diye CD’yi arkasına çeviren ve sonra da "CD çalar çalışmıyor!" diye feryat eden anneme alkış az geliyor!

- Modem:Yemek masamın üstünde duran modeme uzun uzun bakan anneanem "Bu ne?" diye sordu. Ben de kolay anlasın diye "Hani benim bilgisayarım var ya, onunla internete giriyorum. İşte internete girmek için o kutu zorunlu" diye uzun uzun açıkladım. Anneannem dinledi beni ve "Yani modem bu" dedi ve konu kapandi…

- Yaz Okulu:Bir alkış da annesine yaz okulunu kazandığı müjdesini veren üniversite ögrencisine gelsin. Bu yaratıcılıga şapka çıkarılır.

- Beyin Göçü:Tikky olduğu her halinden belli olan kızımız Beşiktaş-Taksim midibüsünde yanındakı arkadaşına dert yanmaktadır. ”Şekerim dördüncü kez girdim ÖSS’ye, ama yine kazanamadım, gidicem sonunda Amerika’ya o olucak. Böyle böyle beyin göçü oluyor işteeaa!” Sen git, masrafları ben karşılıyorum.

- Alman Yazar:Bir alkış da lisede edebiyat dersinde okuduğu şiir bitince sınıfa dönüp "Bu şiiri ünlü Alman yazar Goethe yazmıştır" diyen hocaya, "Niye, kağıt bulamamış mı?" cevabını veren arkadaşa gonderelim.

- Düz Mantık:Eğer bir sokakta yürüyorsanız ve camında ”Bu ev kiralıktır” yazılı bir evin yanından geçip birkaç adım sonra önüne geldiğiniz bir başka evin camında ”Bu da” yazısını görürseniz, bilin ki Trabzon’dasınız.


- İngilizce Yazılısı:Bir alkış da İngilizce sınavında "Nice …….." şeklindeki boşluğu "Nice mutlu yıllara!" biçiminde dolduran, dahi mi yoksa aptal mı olduğunu henüz anlayamadığımız öğrencime istiyorum.


- Hugo’lar Beşledi:Bir alkış da lisede edebiyat kitabından bir metni tüm sınıfa sesli olarak okurken V. Hugo’ya "Beşinci Hugo" diyen arkadaşımıza gelsin.

- Ne Zaman?Kardeşim karne almıştı; fakat birçok zayıf notu vardı. Annem, babamla beni kenara çekip uyarıları sıralıyordu: "Sakın çocuğun moralini bozmayın, sakın kötü bir şey söylemeyin" uyarılar özellikle babama yönelikti: "Hele de sen, sakın çocuğun gururunu kırma". Babam daha fazla dayanamadı ve sordu: "Karne için ne zaman özür dileyeceğiz?"

- Havale:Bankada gişenin önünde işlemimin yapılmasını bekliyorum. Yanımdaki gişede işlem yaptıran yaşlı teyzeye, işlemini yapan kadın soruyor: "Parayı kim alacak teyze? Alıcısına ne yazalım?" Teyzem cevap veriyor: "Bu paranın hayrını görme inşallah yazalim" evladım.

- Lamba:Dün gece evime giderken yolun tenhalığından olsa gerek kırmızı ışıkta geçtim. Ardından yurdum polisine alkışı hak ettiricek anons: "Bacım o geçtiğin gece lambası değildi; çek sağa".

- Hacim nedir?Öğretmen bir arkadaşımdan naklen: 5. Sınıfların Fen Bilgisi sınavının 2. sorusu: "Hacim nedir? Bir örnek vererek açıklayınız". Öğrencimizden gelen cevap: "Hacdan gelenlere hacim denir. Örnek: Nasılsın hacim?".

4 Kasım 2010 Perşembe

CANLI PARA

Amerika’da izlenme rekorları kıran ve milyonlar kazandıran 1 Milyon canlı para, Endomel türkiye’nin yapımcılığını üstlenmesi ile türkiye’ye getirildi. Engin Altan Düzyatanın show tv ekranlarında sundugu yarışma milyonları ekranlara bağlıyor. Evet kim istemezki 1 milyonu alıp eve götürmeyi ama bu okadar da kolay bir şey değil tabiki. Engin Altan Düzyatan üstüne şıp diye yapışan sunuculuğla izlediğimiz yarışma gerkçekten bizi alısılmısın dışına çıkarmayı başarmıs durumda. Evet belkide bir cogumuz acun ılıcalının artık klasikleşen varmısın yokmusundan sonra böyle bir yarışmaya ihtiyacımız vardı. bizde burdan endomel türkiyeye tesekkür ediyoruz. Engin Altan Düzyatana da yarışma boyunca başarılar diliyoruz.

FACEBOOK DAN SIKILANLAR AMA KOPAMAYANLAR

Eger sizde benim gibi Mark ZUCKERBERG kurdugu facebook'dan sıkıldıysanız ondan tamamen bosanmak yerine onu kuma gibi kullanmaya başlayın. Mesala Mark ZUCKERBERG facebooku kurmadan herkez messenger kullanıyordu ne olduysa facebook bizim messenger le olan bagımızı kopardı aldı. Ee şimdi  facebook'a geldi sıra, artık onu bosamak yerine mesengere uyguladıgımız, kuma pozisyonunu uygulayacagız. Yapmanız gerekn şeyler basit, internette zaman harcarken kendinizi inceleyin. Göreceksinizki bir kitabı okurken bi 14. sayfasını okuyorsunuz bi 67. sayfasını okuyorsunuz bi 281. sayfasınız okuyorsunuz. Yani aslında konuya tam adapte olamadan girmiş oldugunuz sayfa sizi alıp başka yerlee götürmüş oluyor bile bunu fark ettiğinizde evliyseniz eşiniz kalk artık yatalım diyor, bekarsanız uykunuz geliyor. Bilgisayarın monitöründen doğruluyosunuz, oooo saat kaç olmuş diyorsunuz. Ee buraya nerden geldik aynen yazıda olgugu gibi başka konularda buluyoruz kendimizi. Biz ne yapacagız peki, bizler kendimizi geliştirecek sitelerde ki yazıları okuyacagız. İnterneti en iyi kullanmanın yöntemlerini kendimize rehberlik yaparak ögreneciz.Facebook ta grup kurmak ve orda yazı paylasmak yerine daha önemli şeylerle ugraşmak daha mantıklı.

2 Kasım 2010 Salı

gölcük köyünün resmi blog'u

Gölcök köyü Denizli ili Çardak ilçesine baglı 245 nüfüslü küçük bir köydür. Başlıca geçim kaynagı olarak  büyük baş hayvancılık yapılmaktadır. Gölcük köyü anlatılanlara göre, eskiden bir ağaya ait çiftlikken aganın bölgeyi terk etmesiyle yörüklerin yerlesim birimi olmustur. köy halkının tamamı yörük tür. 1900 lü yıllarda köy halkının tamına yakını göçebe yörük olarak hayıtını devam ettirirken bir kısmıda yerleşik düzene geçmeye başlamıstır. ilk yerleşik düzene geçiş yapan sülalerden taş köylüler başı çekmiştir. ilerleyen yıllarda köydeki yerleşik düzene diğer sülalerde ayak uydurmuşlardır. O dönem halkın geçim kaynagı küçük baş hayvancılık olurken yanında çiftçilikte gelişimini sürdürmüştür. 1900 lü yılların ortasına gelindiğinde halk'ın tamına yakını yerleşik düzene uyum sağlamak la birlikte hala bazı dönemlerde göç etme ve tekrar köye geri dönme gelenegini sürdürmüşlerdir. 1900'lü yılların son çeyrağinde köyde büyük baş hayvacılık yavaş yavaş küçük baş hayvacılıgın yerini almaya başlamıştır. 2000'li yıllara gelindiginde köy artık tamamen büyük baş hayvacılık ve çiftçilikle geçimini saglar olmuştur. Gölcük köyünde su anda yasayan yaklaşık 250 kişi olmasına ragmen büyük baş hayvan sayısı yaklasık olarak 3000 civarındadır. Köy muhtarı Osman Yüncü Gölcük sınırlı sorumlu koopartif başkanlıgını Mustafa Tuna yürütmektedir. Köyün en yaşlısı şu anda köylünün çoban ali olarak tanıdığı ali sarı'dır yaklasık olarak 1 asırlık  yaşa sahiptir.

film

  • NEFES NEFESE: bir hakimin mesleğinin zıttına şuç işlemek için nakadar azimli olduğunu ve gereken organı bulmanın savaşı
  • NENE HATUN:bir savaş destanı bir kadının azmi osmanlının geleceğindeki kadın eli
  • KUBİLAY:mustafa kemal dönemindeki yapılanmalara baş kaldıran kubilayın öyküsü***